KNVB: laat de leeuw niet in de olie staan

Roep de KNVB op om ING aan te spreken op het financieren van de klimaatcrisis. Teken de petitie!

Ook het voetbal wordt geraakt door de klimaatcrisis. Als het te heet en te droog is, of het juist extreem veel regent, wordt het veld onbespeelbaar.

De KNVB heeft er dus belang bij dat de klimaatcrisis niet verder escaleert. Helaas is dat precies wat de grootste sponsor van de KNVB, ING, doet. ING financierde de fossiele industrie in 2021 met 11 miljard euro, en in 2022 met 5 miljard euro. Daarmee blijft de fossiele industrie nieuwe fossiele projecten opstarten. Alle experts zijn het erover eens: we moeten zo snel mogelijk van de fossiele energie af en nieuwe fossiele projecten starten kan dus echt niet meer. Zie voor meer info www.ingfossielvrij.nl.

ING sponsort graag het Nederlandse voetbal. De bank associeert zich liever met voetballende kinderen dan met het verwoesten van een leefbare planeet.

Fossil Free Football heeft de KNVB hier vorig jaar al op gewezen. En we stonden met een spandoek bij de Johan Cruijff Arena voor Nederland – België. Tot nu toe weigert de KNVB echter om ING aan te spreken op de financiering van fossiele bedrijven en projecten.

We gaan het de KNVB dus nog een keer vragen en dit keer met zoveel mogelijk voetbalfans en KNVB-leden.

Beste KNVB, laat de leeuw niet in de olie staan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *