Sign our petition! KNVB: laat de leeuw niet in de olie staan!

Teken hier de petitie! Deel deze met andere voetbalfans, voetballers en bezorgde burgers!

KNVB: laat de leeuw niet in de olie staan!

Wij willen dat de KNVB zijn grootste sponsor, de ING Bank, oproept te stoppen met het financieren van fossiele projecten en bedrijven.

Ook het voetbal wordt geraakt door de klimaatcrisis. Extreme hitte, overstromingen en grote klimaatrampen raken spelers en fans en maken het veld onbespeelbaar. De verbranding van fossiele brandstoffen vervuilt de lucht waarin we voetballen.

Ook het voetbal heeft er dus groot belang bij dat de klimaatcrisis niet nog verder escaleert. De KNVB moet daarin zijn verantwoordelijkheid nemen, als organisatie met 1,2 miljoen leden.

Zoals bekend wordt de KNVB gesponsord door de ING Bank. ING stak in 2021 11 miljard euro in de fossiele industrie; en in 2022 5 miljard euro. Daarmee blijft de fossiele industrie nieuwe fossiele projecten opstarten. Alle experts zijn het erover eens: we moeten zo snel mogelijk van de fossiele energie af en nieuwe fossiele projecten starten kan dus echt niet meer. Zie voor meer info www.ingfossielvrij.nl.

ING sponsort graag het Nederlandse voetbal. Door zich met voetballende kinderen en topsporters te associëren, krijgen we een goed gevoel bij de bank. En vergeten we hoe ING fossiele bedrijven helpt bij het verwoesten van de aarde waarop die kinderen voetballen.

Fossil Free Football heeft de KNVB hier vorig jaar al op gewezen. En we stonden met een spandoek bij de Johan Cruijff Arena voor Nederland – België. Tot nu toe weigert de KNVB echter om ING aan te spreken op de financiering van fossiele bedrijven en projecten.

We gaan het de KNVB dus nog een keer vragen en dit keer met zoveel mogelijk voetbalfans en KNVB-leden.

Beste KNVB, laat de leeuw niet in de olie staan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *